המנה הזו נולדה מתוך חשק בלי מוסבר בחודש שביעי למנה חמה,
אין מאמינה גדולה ממני במילוי חשקים בהריון (אחרת יהיה כתם לידה בצורת מנה חמה? מי מעוניין בזה?),
אך עדיין התחשק לי מנה מזינה, עשירה בירקות וכך נולדה לה מנה חמה משודרגת.
כדי לזכות בשם הזה היא הייתה חייבת להיות קלה ומהירת הכנה וכמובן להכיל את אטריות המנה החמה הנחשקות.
שנתחיל?
מצרכים:
- 3 ירקות שיש במקרר ואתם אוהבים במוקפץ, לדוגמא: חצי כרוב גדול, 3 קישואים, 1-2 גמבות.
- 2 חבילות נולדס מסולסל- הסדרה האסייתית אסם
- כף שמן זית להקפצת הירקות
לרוטב:
- 4 כפות רוטב סויה
- כף סויה כהה/ כפית אבקת מרק
- כף שום כתוש
- כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1/3 כוס מים+ כף קורנפלור
- כף מייפל או דבש
הוראות הכנה:
נחתוך את הירקות לרצועות ונחמם ווק, בינתיים נרתיח מים ונשרה את האטריות בקערה למשך 3 דקות. בזמן שהאטריות במים, נוסיף כף שמן זית לווק ןנקפיץ את הירקות במשך כמה דקות עד למידת עשייה רצויה (אני אוהבת שהם קראנצ'ים -כך המנה נשמרת טעימה גם יום למחרת), נוסיף את הרוטב ונמשיך לבשל כ-2 דקות עד לבעבוע של הנוזלים. נוסיף את האטריות, נאחד את הכל וזהו, נשאר רק לאכול.
ניתן להוסיף בצד טופו/ רצועות חזה עוף לקבל ארוחה מלאה.
בתיאבון,
שירית